aktuality
o nás
sponzoři
fotogalerie
archiv
Pakulturní Knihotoč
Benefiční koncerty pro Kostel sv. Jana Nepomuckého ve Vyklanticích
Familiae genealogia - Po stopách našich předků
maillist





odhlásit odběr
Facebook sociální sítě

Kurz „Konopí v praxi“ s odbornicí na pěstování a využití konopí Hanou Gabrielovou

Konopí v praxi | 24. 10. 2014 | Pacov

Konopí je dnes opředeno silnými předsudky, neučí se o něm na školách a media jsou k informování o jeho potenciálu rezervovaná. Lékaři se při vyslovení slova konopí bojí aby nepřišli o svou léty budovanou kariéru, státní úředníci jeho existenci přehlížení a mladí lidé o něm často vtipkují. Tato přednáška si klade za cíl otevřít vám dveře do světa konopí. Využití rostliny ze které jde vyrobit více jak 25 000 produktů od potravin, stavebnin, textilu až po léky.

Léčebné účinky konopí zaznamenali obyvatelé staré Číny a dodnes je využívá indická ayurvéda. Jak je to s dostupností konopí českým pacientům a jak vlastně fungují konopné látky v těle? I na tyto otázky odpovídají současné poznatky vědy. Konopím lze nejen léčit, ale můžete z něj postavit i dům, vyrobit hudební nástroj, využít k výrobě papíru či použít jako zdravou potravinu.

Dozvíte se, kde končí hranice využití konopí jako suroviny a začíná jeho pojetí jako drogy. Na obrazových prezentacích uvidíte, co všechno se z konopí dá vyrábět, a pochopíte proč se konopí dostalo do popředí zájmu předních designových firem či výživových poradců.

Chystáte se stavět dům a zajímají vás přírodní materiály? Uslyšíte, jaké přednosti mají konopné materiály oproti konvenčním, jaký význam konopí poskytuje českému zemědělství i jaké jsou jeho ekologické aspekty.

Kdy, Kde, Jak?

KDY: 19.00, pátek 24. 10. 2014
VSTUPNÉ: dobrovolné
MÍSTO: sál Zámku Pacov (mapa)

Řekněte o této stránce svým známým

Řekněte o této stránce svým známým na Facebooku! Řekněte o této stránce svým známým Twitteru! Řekněte o této stránce svým známým GooglePlus! Sociální sítě - sharer



PAKULTURA z. s.http://www.pakultura.cz© 2012-17admin