aktuality
o nás
sponzoři
fotogalerie
archiv
Pakulturní Knihotoč
Benefiční koncerty pro Kostel sv. Jana Nepomuckého ve Vyklanticích
Familiae genealogia - Po stopách našich předků
maillist





odhlásit odběr
Facebook sociální sítě

Domorodá Austrálie

Cesta do času snění...

Zveme Vás na výjimečné setkání, věnované 60 000 let staré kultuře Austrálců, kteří dodnes v různých částech Austrálie, jakou je např. Arnhémská země, udržují tradice z doby kamenné. Cestovatel Aleš "ALDAMAN" Fuchs se po několika letech přípravy a studia této kultury, vydal na vlastní pěst k původním obyvatelům Austrálie. Adoptován rodinou lidu Yolngu tři měsíce poznával tradiční kulturu Austrálců. Účastnil se ceremonií, učil se tvořit rituální a uzdravující muziku hrou na didjerido. Seznamoval se s tanci a unikátní malbou na kůru a lidské tělo. Během 85 dní a nocí strávených v pulsující buši poznával divokou severo-australskou přírodu bohatou na jedovaté hady, pavouky, nebezpečné mořské krokodýly, buvoly a samozřejmě klokany, úžasné ptactvo a neobvyklé rostlinstvo.

Svojí nezapomenutelnou zkušenost představí nejen ve formě vyprávění, promítání fotografií a filmu, ale také živou muzikou při hře na australském domorodém nástroji didjerido (yidaki).

Na setkání budou k dostání jedinečné originály tradičních předmětů z různých částí Arnhemské země. Eukaliptová didjerido, bilma (tlučky), obrazy, trička, ozdoby.

Při své návštěvě Pacova bude Aleš Fuchs přednášet také na Gymnáziu Pacov.

Kdy, Kde, Jak?

KDY: 18.00, pátek 11. 4. 2014
VSTUPNÉ: dobrovolné
MÍSTO: sál Zámku Pacov (mapa)

Řekněte o této stránce svým známým

Řekněte o této stránce svým známým na Facebooku! Řekněte o této stránce svým známým Twitteru! Řekněte o této stránce svým známým GooglePlus! Sociální sítě - sharer



PAKULTURA z. s.http://www.pakultura.cz© 2012-17admin